Česta pitanja

Zanima me koja dimenzija termoizolacije je dovoljna?

Zavisi od više faktora , kao naprimer za koju namenu je prostor pod krovom zamišljen, koja vrsta termoizolacije i treće što je i najbitnije finansiski uticaj na sam odabir.
Za najbolju uštedu energije je 24cm kamene vune ređanu u dva sloja je neki zvanični standard, ali sve zavisi zapravo od same čvrstoće tabli koje se koriste. PIR 18cm falcovani u jednom sloju
a Stiropor isto zavisi kao i od kamene vune koju nabijenost sadrži, ali neki standard je 26cm.

Može li krov da bude odrađen bez parne brane?

Može naravno, ali za to nećemo da garantujemo jer problem će se pojaviti sigurno.

Koje su bolje krovne membrane i koja je razlika između PVC ili TPO/FPO?

Po našoj preporuci će ostati uvek PVC, ( izdržljivija je, elastičnija , lakša za rad, teže se cepa i buši nasprav TPO membrana…)

Ali Evropski standardi uzdižu TPO/FPO membranu dajući posebne benefite ako se ona iskoristi pošto je ekološki zdravija od PVC membrana, a inače je kruća, teža za rad, mora se aktivirati posebnim sredstvima da bi se spojila jedna za drugu inače posle par meseci odleti.  ZATO ZAPOŠLJAVAJTE NAS ISKUSNE SA GARANCIJOM DA VAS NEBI  IZNENADILO NEŠTO NEOČEKIVANO.

Koja visina Trapeznog lima koristite uglavnom i da li za to postoji standard?

Naravno da postoji, odlično pitanje ! Kod standarda za limove postoji da mora biti debljine 0,75mm i više, preko 1,20 se koristi za prostoje ispod kojih se drže opasne isparavajuće materije.
A visina rebra mora biti bar 122mm sve ispod toga se lako savija tokom same dalje ugradnje termoizolacije ili kupola. Čeličnih konstrukcija i ostalog.

Da li postavljate i krovne panele ?

Da, postavljamo i fasadne i krovne. Samo što kod krovnih radije izbegavamo iz više razloga, neki od njih su: to je ipak lim koji se lako savije i više se ispraviti i popraviti bez zamene ne može, a silikon nije rešenje, često dolazi do ugaženih područja tokom održavanja krova dal to bile klime na krovu ili redovno čišćenje slivnika ili oluka. Ako planirate panele budite spremni da  će morati u budućnosti da se postavi OSB, geotekstil i Membrana da bi krov bio završen.

Kakva su vam iskustva sa solarnim panelima, smeju li da se stavljaju na ravan krov i po kom sistemu se fiksira ?

Iskustva su odlična za iskorišćavanje prostora koji bi inače bio prazan, jedina stvar koja je problematična je ako firma koja ugrađuje i probuši mesto koje se nalazi ispod samog solarnog panela teško pronaći i još teže sanirati bez pomeranja samnog panela.
Sistemi postavljanja najbolji su sa držačima koji prolaze kroz površinu već obrađeni sa naše strane, a drugi sistem je sa tegovima koji ih drže ili bolje da nazovemo nekim stopicama betonskim da nebi odleteli.

Koja je najveća visina na kojoj bi smelo da se radi sa vašim sistemom radova ?

Još uvek nismo upoznati sa takvom informacijom dali postoji ograničenje, ali znamo da bi nam kompanije koje vrše proračune nakon prosleđenog projekta usmerile na problematiku i došli bi do najboljeg mogućeg rešenja poznata današnjici.