Zamena izgažene vune Brose

Na projektu: “Brose Excellence in Mechatronics Beograd” u mestu Pančevo smo izvodili I radove na zameni izgaženog ili ulubljenog  dela krova koji je morao biti zamenjen radi tuđe nepažnje koja je dovela do uništavanja materijala, rađeno dodatno:

 

1   Parna brana koja je slobodno postavljena na trapezni lim sa lepljenom trakom na svakom spoju parne brane. Sa minimalnim preklopom od 10cm. (tamo de je bilo potrebno da se zameni ili spoji)
2   Prvi sloj kamene vune ređan preko parne brane debljine d=150mm Base . U nekim delovima nije mora biti menjan
3   Prvi sloj kamene vune ređan preko parne brane debljine d=150mm TOP samo u označenim mestima kuda predviđene staze budu išle. Isto je doživeo da u nekim delovima bude menjan.
4   Drugi sloj kamene vune ređan preko drugog debljine d=100mm TOP bio je menjan na svim ugaženim I mekanim mestima.
5   Hidroizolaciona membrana “Sikaplan 18G PVC ” koja je UV otporna. Bila je otvorena liniski I na rezove zatvorena stripovima napravljenih po meri.

Hidroizolacija krova je izvedena u skladu sa najnovijim proračunima SIKA ,,Windload” za raspored fiksiranja hidroizolacije teleskopskim tiplovima EUROFAST za krovni trapezni lim koji je bio I dodatno ojačan zbog naknadnog nepredviđenog otvaranja. Windload je proračun koji se zasnima na klimatskim promenama mesta na kojem se nalazi sami objekat, prati se sama jačina i oluja vetrova.

Ukupno hidroizolovane površine krova je zamenjeno P=900m²

Slike krova nakon završetka radova I u toku radova možete pogledati: